arrow_upward
Convenis

Seminari Reflexions sobre una mort digna. Oferim les cures necessàries?

Dimarts 9 d’abril del 2019, a les 17:00 h., a la Sala d’actes del COIGI. Organitza: Comissió Deontològica. Inscripció gratuïta. Confirmar assistència 972204061- gicoi@coigi.catSeminari Reflexions sobre una mort digna. Oferim les cures necessàries?

Dimarts 9 d’abril del 2019, a les 17:00 h., a la Sala d’actes del COIGI. Organitza: Comissió Deontològica. Inscripció gratuïta. Confirmar assistència 972204061- gicoi@coigi.catConvocatòria Assemblea General Ordinària

La Junta de govern, del passat 4 de març, va convocar l'Assemblea General Ordinària que tindrà lloc el proper dilluns 25 de març, a les 18:00 hores, a la seu col·legial.VINE A DESCOBRIR LES TERRES DE L’EBRE 14 i 15 DE MAIG

La Comissió de Jubilats del COIGI us convida a acompanyar-los a la sortida que han organitzat per als dies 14 i 15 de maig, a les Terres de l'Ebre.El Consell Català presenta al.legacions al Projecte de decret de la prescripció infermera

rss feed

El Consell Català presenta al.legacions al Projecte de decret de la prescripció infermera El Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya ha publicat a la seva web l’escrit formal d’al·legacions al Projecte de decret de regulació del procediment d’acreditació de les infermeres i infermers per a l’exercici de la indicació, ús i autorització de la dispensació de medicaments i productes sanitaris d’ús humà, amb la finalitat de millorar-ne algun aspecte.Publicades les llistes provisionals de l'examen d’EIR 2019

rss feed

Aquest matí el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social ha publicat els resultats provisionals de l'examen EIR 2019. Podeu consultar totes les llistes en el pdf adjunt. adjuntar pdf i foto “examen”
Catalunya s’adhereix a la campanya Nursing Now

rss feed

La consellera de Salut, Alba Vergés, va presidir dijous 14 de febrer, l’acte de signatura de l’adhesió a la campanya Nursing Now acompanyada per la Degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya, Núria Cuxart, i la directora general d’Ordenació i Regulació Sanitària del Departament de Salut, Maria Sardà i la directora executiva d’aquesta campanya, Barbara Stilwell.L’OMS inicia els tràmits per designar l’any 2020, l’any de les infermeres i les llevadores

rss feed


L’Assemblea Mundial de la Salut de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que tindrà lloc el proper mes de maig, decidirà si el 2020 serà l’any de les infermeres i les llevadores.


Coincidint amb el bicentenari del naixement de Florence Nightingale, el director general de l’OMS, Tedros Adhanom ha donat suport a la proposta del que el Consell Internacional d’Infermeres (CIE) ha presentat durant la 144ª reunió del seu Consell Executiu, celebrat el passat 1 de febrer, Adhanom ha recordat “el paper vital que, en les darreres dècades, han desenvolupat les infermeres i les llevadores en tots els seus èxits i acompliments per millorar la salut de tots els habitants del món.Per la seva banda, Annette Kennedy, presidenta del (CIE) ha manifestat que si s’aconsegueix que el 2020 sigui l’any de la professió infermera i de l’especialitat de llevadores, s’aconseguirà una empenta molt important per seguir lluitant pel desenvolupament professional de les infermeres arreu del món, així com millorar el perfil social i polític y la visibilitat infermera. Kennedy ha afegit que el reconeixement també permetria conscienciar sobre la necessitat de contractar suficients infermeres per atendre tota la població, aconseguir la millor formació possible i apostar per les especialitats.Girona, 6 de febrer del 2019

PRESENTACIÓ DE L’ACITSL a GironaL’ACITSL (Associació Catalana d’Infermeria del Treball i Salut laboral) representa a tots els infermers i infermeres especialistes en Infermeria del treball de Catalunya. Creada l’any 2008, l’ACITSL treballa per agrupar les infermeres i infermers de diversos àmbits professionals que treballen en la salut laboral, amb la missió de donar suport a l’especialitat i al seu desenvolupament, així com estar presents en els òrgans de decisió de la professió infermera i representar a l'especialitat d'infermeria del treball davant l'administració i els seus òrgans assessors.L’OMS SENTENCIA QUE LES INFERMERES NO SÓN LES ASSISTENTS DELS METGESL’Organització Mundial de la Salut posa en valor les tasques que realitzen els professionals de la salut.

El director general de l’OMS, Tedros Adhamon ha manifestat des del PaKistan, que “les infermeres i les llevadores no són auxiliars dels metges. Són professionals de la Salut per propi dret, amb habilitats i capacitacions que els permeten desenvolupar una varietat de rols essencials”.

Acompanyant aquestes declaracions l’OMS ha publicat un vídeo a les seves xarxes reivindicant la necessitats de formació de qualitat, una llarga trajectòria d’aprenentatge, condicions laborals de qualitat i reconeixement.El COIGI col·labora amb l’Associació d'infermeres i infermers catalans d'imatge corporal i dermoestètica

rss feed


La ACICDDI és una associació científic-sanitària i professional, sense ànim de lucre, constituïda per infermeres expertes en imatge corporal i dermoestètica que realitzen una praxi de cures d'Infermera com a gestores de la imatge corporal, i de dermoestètica per a la difusió social, i la formació a infermeres en aquest àmbit.


El passat 26 de novembre del 2018 l'ACICDDI va presentar el seu projecte a la Junta de govern del COIGI. S'ha acordat organitzar un curs sobre imatge corporal i dermoestètica. Rebreu informació sobre el curs més endavant.

El COIGI i l’Associació dret a morir dignament de Catalunya signen un conveni de col.laboració

rss feed


Aquest conveni permetrà obrir un espai de col·laboració amb l’objectiu de sumar esforços i interessos per tal de respectar els drets de les persones en situació de final de vida i garantir una mort digna.

Us convidem a conèixer una mica més aquesta associació a través de l’entrevista a Cristina Vallès, coordinadora de DMD-Girona.

Sanitat ultima una Web perquè les infermeres s'acreditin per prescriurerss feed


El Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social està donant forma al model amb el qual s'unificarà la forma d'aconseguir l'acreditació perquè totes les infermeres puguin prescriure. Aquest serà el darrer pas que haurà de donar l'Estat perquè la professió pugui prescriure medicaments després de l'aprovació del Reial Decret el passat mes d'octubre.

Tal com ha confirmat el Consell General d'Infermeria, l'organisme que dirigeix María Luisa Carcedo té previst unificar en una plataforma web a totes les CCAA, ja que són els sistemes sanitaris autonòmics els que tenen la potestat per qualificar aquesta funció. D'aquesta manera, el 'document' que acrediti la facultat d'indicar alguns fàrmacs es podrà aconseguir de forma homogènia per totes les infermeres encara que la seva autoria depengui directament de les comunitats autònomes.

La decisió del Ministeri s'ha pres després que el Tribunal Constitucional dictaminés al mes de juliol passat que les competències d'acreditació per a les infermeres haurien de dependre de les comunitats autònomes i no de l'Estat com s'havia regulat en un primer moment. Per això, quan en el mes d'octubre es va aprovar el RD de prescripció infermera, tant Carcedo, els representants dels infermers van advocar per estudiar una manera comuna de lliurar el 'títol' de prescriptores.

Si bé és cert que totes les infermeres amb més d'un any en exercici obtenen aquesta acreditació instantàniament, també es cert que sense complir el requisit d'obtenir aquesta acreditació, no poden fer-ho. És per això pel que el Consejo General de Enfermería està intentant que Sanitat agiliti els tràmits perquè les infermeres puguin "ja" començar a prescriure medicaments.