Finalitzat
25-01-2021
DURADA:  1 hora

Cicle de Seminaris. Els reptes de l'Envelliment. Una mirada interdisciplimària a la vellasa.

Estudis Ciències de la Salut de la UOC

Webinars UOC
Webinars UOC

Cicle Seminaris - Els reptes de l'Envelliment. Una mirada interdisciplinària a la vellesa impulsat pels Estudis de Ciències de la Salut de la UOC (ECS). Es tracta d’un cicle de 9 webinars que es duran a terme durant tot l’any 2022 i comptarà amb la col·laboració de professors i investigadors de diferents àrees de coneixement de la UOC per abordar l’envelliment de manera transversal.

Organitzat pels Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació, els Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació i la col·laboració del centre de recerca IN3 i el centre acadèmic eHealth Center. A través d'un abordatge interdisciplinar fonamental per afrontar els reptes i oportunitats d’una societat cada cop més envellida. Els diferents experts i expertes debatran sobre aquests reptes i presentaran la seva visió actualitzada desde diversos angles. L’objectiu principal és generar un debat que permeti definir noves estratègies al voltant de l’envelliment.

Aquesta jornada és d’especial interès per a professionals d'àmbits tan diversos com gestors, metges, personal d’infermeria, psicòlegs, sociòlegs, treballadors socials, tecnòlegs, etc. així com investigadors especialitzats en envelliment.

En format virtual, tindran lloc una vegada al mes en horari de 18:00 a 19:00 hores per streaming. 

Calendari: 

  • 25 de gener (18:00 pm - 19:00 pm): Envelliment i digitalització (Mireia Fernández-Ardèvol, CNSC - IN3, Estudis de ciències de la Informació i la Comunicació)
  • 22 de febrer (18:00 pm - 19:00 pm): Podem retardar la discapacitat en persones fràgil de la comunitat? (Marco Inzitari, Estudis de Ciències de la Salut)
  • 29 de març (18:00 pm - 19:00 pm): Cures, vellesa i tecnologia (Daniel López Gómez, CareNet, Psicologia i Ciències de l’Educació)
  • 26 d’abril (18:00 pm - 19:00 pm): Per què ens fem vells? Les bases biològiques de l’envelliment (S Macip Maresma, Estudis de Ciències de la Salut)
  • 24 de maig (18:00 pm - 19:00 pm): Educació continua i persones grans (Eulàlia Hernández, PSiNET)
  • 28 de juny (18:00 pm - 19:00 pm): Envelliment en comunitat: nous models habitacionals i de suport en la vellesa (Lluvi Farré, CARENET, Psicologia i Ciències de l’Educació)
  • 27 de setembre (18:00 pm - 19:00 pm): Envelliment, solitud, maltractaments a les persones grans (Daniel Rueda, Estudis de Ciències de la Salut)
  • 25 d’octubre (18:00 pm - 19:00 pm): Edatisme a les plataformes digitals (Andrea Rosales, CNSC - IN3, Estudis de Ciències de la Informació i la Comunicació)
  • 29 de novembre (18:00 pm - 19:00 pm): Intervencions neurocognitives per millorar la qualitat de vida en les persones grans (Diego Redolar, Psicologia i Ciències de l’Educació)

Si ho desitgen, poden trobar més informació sobre el cicle al Twitter oficial dels Estudis de Ciències de la Salut de la UOC (@UOCesalut). Vídeo promocional del cicle 

 

Professors i investigadors participants:

Dr. Salvador Macip Maresma

Dr. Marco Inzitari 

Dra. Mireia Fernánde-Ardrèvol 

Dr. Daniel López Gómez

 

 

Activitats relacionades

Llei Eutanàsia
ACTUAL CA
COIGIFormació on line
Pla formatiu gratuït sobre la Llei de l'Eutanàsia
per a professionals de la Salut
Estiraments tardor 2021
ACTUAL CA
COIGIFormació on line
Consciència del cos; estiraments i relaxació per al benestar
Organitza: Comissió de Teràpies Complementàries
Seminari sobre Atenció centrada en la persona: utopia o realitat
ACTUAL CA
COIGIFormació on line
Seminari: Atenció centrada en la persona: utopia o realitat
Organitza: Comissió de Geriatria
Febrer 2022