L’examen extraordinari d’Infermeria Familiar serà a finals del mes d'abril del 2021

Infermeres desbriden una ferida
Infermeres desbriden una ferida
Comparteix
18.12.20

Des del Ministeri s’ha confirmat que tenen previst publicar la resolució al Boletín Oficial del Estado (BOE) en breu.

Castells ja havia reiterat que l’examen, al qual opten més de 41.000 professionals de la Infermeria, serà ONLINE a causa de la situació de crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus.

 

El temari de l’examen

Al juliol del 2019, el Ministerio de Ciencia y Universidades (en aquell moment unificades) van concretar que la prova objectiva es dirigiria a avaluar la competència dels aspirants en els seus àmbits de coneixements, habilitats i actituds necessàries per a l’adequat exercici de cada especialitat (Ordre SAS/1729/2010, de 17 de juny) per la qual s’aprova i es publica el programa formatiu de l’especialitat d’Infermeria Familiar i Comunitària (BOE 29 de juny de 2010).

En aquest anunci també es mostra la necessitat que les futures professionals tinguin un enfocament “holístic dels problemes de salut” així com el maneig avançat de la metodologia i taxonomies de llenguatge infermer en l'especialitat de Familiar i Comunitària.

Pel que es coneix d’altres processos de via extraordinària per altres especialitats d’infermeria, la prova podria estar dividida en dues parts: la primera podria ser un qüestionari de 100 preguntes, més 10 de reserva, tipus test de resposta múltiple, amb una sola resposta vàlida i la segona part podria consistir en 5 casos clínics relacionats amb l’especialitat, sobre diferents situacions clíniques que inclouen aspectes fonamentals de l’exercici professional de l’especialitat d’Infermeria Familiar i Comunitària.

Més informació sobre l'Especialitat d'Infermeria Familiar i Comunitària

El COIGI us mantindrà informades i informats a través de la web, xarxes socials i el grup de WhatsApp.

Si encara no esteu donats d’alta al grup COIGI WhatsApp, feu un whatsapp al mòbil  619 333 692, indicant el vostre nom i cognom i us inclourem en el grup.

Notícies relacionades

Publicada al BOE la convocatòria EIR 2021

04.12.20

Termini d’inscripció: del 9 al 21 de desembre del 2020   El Ministeri de Sanitat ha...