El COIGI, juntament amb els quatre col·legis catalans, adverteix de la invasió de competències professionals amb l’excusa de la pandèmia

Sala de treball infermeres
Sala de treball infermeres
Comparteix
19.11.21

Els col·legis oficials d’infermeres de Catalunya denuncien l’intrusisme professional que suposen les propostes de creació de noves titulacions i l’assumpció “temporal” d’atribucions i competències professionals pròpies i exclusives de la infermeria per part d’altres professions amb l’excusa de l’emergència de la crisi sanitària.

El Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) i els col·legis oficials d'infermeres i infermers de Barcelona (COIB), Girona (COIGI), Lleida (COILL) i Tarragona (CODITA), denuncien la invasió de les atribucions i competències infermeres als centres de salut públics i privats de Catalunya en els següents àmbits:

• Radiologia. S’assignen competències pròpies de la infermera al tècnic superior en imatge per al diagnòstic i radioteràpia, de Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS), com ara les cures infermeres específiques que sorgeixen i acompanyen els processos radiològics o la valoració de les necessitats de les persones i les seves cures, abans, durant i després del procés.

• Anàlisis Clíniques i Anatomia Patològica. La pràctica d'extraccions i el control tècnic de mostres, entre d’altres, per part del tècnic superior en laboratori clínic i biomèdic i del tècnic superior d’anatomia patològica i citodiagnòstic, ambdós CFGS, envaeix competències de les infermeres.

• Urgències i Emergències. Es descontextualitzen del marc competencial del tècnic en emergències sanitàries (CFGM) actuacions pròpies de la Infermeria com són l’administració de medicació o la canalització de vies venoses, entre altres.

Llegir més

Notícies relacionades

Estrena del vídeo "Infermeres Resilients", un homenatge a totes i tots vosaltres!

02.12.21

INFERMERES RESILIENTS, el testimoni del Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya...

El Govern atorga la Creu de Sant Jordi a totes les infermeres i infermers de Girona

02.12.21

El passat 30 de novembre, el Govern de la Generalitat va fer públic els guardonats amb la Creu de...

Estrena del curtmetratge "Infermeres, origen i professió"

03.11.21

L'audiovisual "Infermeres, orígen i professió" és una producció del Consell d'Infermeres i els...

Universidades rectifica i la Infermeria serà àmbit del coneixement

01.10.21

La publicació del 'Real Decreto por el que se establece la organización de las enseñanzas...

Dues infermeres al Comitè Científic Assessor de la Covid-19 constituït per Salut

28.09.21

Les infermeres Montserrat Martínez i Coral Fernández, al Comitè Científic Assessor de la...