L'Atenció Primària concentra el 60% de les sol·licituds d'eutanàsia

Primer any Eutanasia
Primer any Eutanasia
Comparteix
22.06.22

Primer any del desplegament de la Llei amb 137 sol·licituds per rebre l'ajut a morir, principalment de pacients amb malalties neurològiques, oncològiques i de multimorbiditat.

El temps mitjà de resolució de la sol·licitud és de 47 dies.

Quan fa poc més d'un any de l'entrada en vigor de la Llei Orgànica de regulació de l'Eutanàsia, el 25 de juny de 2021, el Departament de Salut en fa balanç positiu, tal com explicava el conseller Josep Maria Argimon que subratllava la "molt bona resposta que el sistema ha donat al desplegament" i assenyalava que "l'eutanàsia és un pas endavant en una societat catalana que té una llarga tradició de respectar el dret a morir dignament".

Així ho va manifestar el passat divendres, 17 de juny, durant una roda de premsa que va comptar amb la presència de la secretària general del Departament, Meritxell Masó; de la directora general d'Ordenació i Regulació Sanitària, Azucena Carranzo; i del president de la Comissió de Garantia i Avaluació de Catalunya (CGAC), Albert Tuca.

Meritxell Masó, que va remarcar que "el bon desplegament ha estat possible gràcies a la implicació dels professionals sanitaris, així com a les persones que s'han acollit a la prestació i als seus familiars", va facilitar les primeres dades facilitades per la Comissió de Garantia i Avaluació de Catalunya que ha rebut 137 peticions d'eutanàsia en aquest primer període.

LLegir notícia complerta

Llei sobre l'Eutànasia: Llei Orgànica de regulació de l'Eutanàsia (LO 3/2021, de 24 de març)

Eutanàsia: https://canalsalut.gencat.cat/ca/vida-saludable/etapes-de-la-vida/final-vida/eutanasia/

Voluntants anticipades: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/v/voluntats-anticipades/

Registre de Professionals amb objecció de consciència i la seva custòdia: https://canalempresa.gencat.cat/ca/integraciodepartamentaltramit/tramit/PerTemes/Registre-de-professionals-sanitaris-objectors-de-consciencia-per-dur-a-terme-lajuda-per-morir-eutanasia

 

Notícies relacionades