El CGE presenta un informe sobre la falta d'infermeres a la majoria de CC.AA.

Informe CGE
Informe CGE
Comparteix
21.09.22

El 20 de setembre, el Consejo General de Enfermería ha presentat un anàlisi complert de la falta d'infermeres en totes les comunitats autònomes i a Espanya en el seu conjunt. L'estudi presenta unes ràtios de professionals molt preocupants i que posen a l'estat espanyol en el sisè lloc començant per la cua d'Europa, només per sobre d'Eslovàquia, Itàlia, Hongria, Bulgaria, Grècia i Letònia.

Segons el CGE, Espanya necessita 95.000 infermeres només per arribar a les dades dels països veïns i afirma que només Navarra supera la mitjana europea de ràtios infermeres, seguida del Pais Basc, Melilla i Castella-Lleó. Les CC.AA. amb les ràtios més baixes es troben Múrcia, Galícia, Andalucia, Comunitat Valenciana i les Illes Balears.

El CGE demana elaborar un informe de necessitats reals d'infermeres: "Deben estudiarse también qué población tenemos que atender en relación con su envejecimiento, la natalidad, la dispersión geogràfica o què enfermeras especialistas debemos formar".

Consulta l'informe complert

 

Pla de visibilitat

El passat 18 de juny, va tenir lloc la primera acció de visibilitat que va ser la gran manifestació a Madrid i ahir es va presentar una nova campanya en mitjans de comunicació, amb un anunci  titulat "Infermeres, imprescindibles" i que s'emetrà a diferents televisions de l'àmbit nacional, temàtiques, autonòmiques i digitals, així com cinemes i en xarxes socials.

Per a l'anunci s'han seleccionat quatre de les moltes situacions en les quals la intervenció infermera és essencial: l'educativa, mitjançant la figura de la infermera escolar; la d'Atenció Primària; la de les emergències i la de les unitats de Cures Crítiques.

Cal destacar que tots els actors del vídeo menys els menors, són infermeres i infermers que es van presentar a un càsting que va convocar el CGE fa alguns mesos.

Notícies relacionades

Estratègies comunes per reclamar l'A1

09.09.22

Durant aquest any, Consejo General de Enfermería es va reunir amb associacions d'infermeria...

El CGE denuncia que volen substituir infermeres de Geriatria per "tècnics avançats"

10.08.22

El Consejo General de Enfermería ha denunciat que el grup DomusVi preten atorgar competències...

Més de 8.000 infermeres clamen davant la indiferència política i un sistema sanitari que agonitza

21.06.22

Un torrent blanc d'indignació professional format per milers d'infermeres ha pres els carrers de...

Publicat el document marc d'actuació de les Infermeres de Cures Pal·liatives

01.03.22

Iniciativa del Consejo General de Enfermería (CGE) i l'Asociación Española de Enfermería en...

Les llevadores alerten que la manca de especialistes d'OG posa en risc la salut reproductiva de les dones i demanen l'augment de les places d'EIR

26.01.22

La vocal de llevadores del COIGI, Marga Franch, ha assistit el 25 de gener de 2022, a la reunió...