×
Finalitzat
18 de juny de 2024
DURADA:  7 hores lectives

Hores lectives: 7h

Horari: 9.30-18.30 (1:30h per dinar)

Presencial al COIGI

Preu col·legiat: 38€

Preu no col·legiat: 127€ (Trucar al COIGI Tel. 972204061)

Demanada l’acreditació del CCFCPS

Emergències obstètriques i neonatals. Casos pràctics per a llevadores i LLIRS

Organitza: Comissió de Llevadores

Objectius:

Millorar les competències dels professionals que atenen parts, per a la resolució d’emergències obstètriques i neonatals, a través de la pràctica.

Que les llevadores mantinguin a través de la pràctica les habilitats adquirides davant les emergències obstètriques i neonatals.

Que les llevadores estiguin al dia de les darreres recomanacions internacionals basades en evidència científica en el maneig de les emergències obstètriques i neonatals.

Que les llevadores tinguin confiança i autonomia per dur a terme les seves competències en qualsevol entorn, liderant l’equip multidisciplinari en la resolució de les emergències obstètriques.

 

Objectius específics:

•Reconèixer les possibles causes d’una hemorràgia postpart per a la seva prevenció.

•Reconèixer els factors de risc relacionats amb la possibilitat d’aparició d’una distòcia d’espatlles i/o d’una reanimació neonatal per a la seva prevenció i/o anticipació.

•Conèixer els possibles signes de diagnòstic d’un part de natges i les seves possibles complicacions per a la seva prevenció.

•Conèixer la fisiologia càrdio-respiratòria neonatal, i la seva adaptació a la vida extrauterina, així com possibles complicacions.

•Reconèixer quan s’ha d’iniciar una reanimació neonatal.

•Llistar i preparar el material/fàrmacs necessaris per si apareix una hemorràgia postpart o per realitzar una reanimació neonatal.

•Identificar signes, símptomes i possibles complicacions d’una possible hemorràgia postpart i/o d’una distòcia d’espatlles.

•Enumerar les comprovacions a realitzar per verificar/diagnosticar l’hemorràgia postpart i els passos a realitzar en una reanimació neonatal en temps cronològic de cada actuació.

•Descriure les actuacions a fer per ordre de prioritat en hemorràgies postpart, distòcies d’espatlles, part de natges, i reanimació neonatal.

•Demostrar les habilitats adquirides en una simulació tant d’hemorràgia postpart, com distòcia d’espatlles, part de natges, i reanimació neonatal.

•Preveure recursos necessaris per a cada situació i tenir-los preparats.

Detectar signes de prolapse de cordó i actuar en conseqüència

Docents:

Imma Sàrries Zgonc Llevadora. Socia fundadora d’ALPACC. Docent

Mireia Marcos Marcos. Llevadora. Membre la Junta directiva d’AlPACC

Laia Casadevall Castañé. Llevadora. Especialista en lactància materna

Inma Marcos Marcos. Llevadora de més 25 anys d’experiència en hospitalària i parts a casa. Docent en lactància, parts i emergències obstètriques. Presidenta d’ALPACC

 

Activitats relacionades

La infermera d'atenció domiciliària cura una ferida
ACTUAL CA
COIGIFormació presencial
Abordatge d’edemes i úlceres en extremitat inferior
Organitza: Comissió de Formació
Del 28 de maig al 14 de juny de 2024