×

Reconeixement A1

Les infermeres assumim grans responsabilitats i som essencials en el sistema de salut, per això reivindiquem la categoria professional A1. Fa més de 12 anys que som graduades el que vol dir que cursem estudis amb una durada de 4 anys que ens dona accés a especialitats, màster i estudis de doctorat igual que altres professionals de l'àmbit de la salut.

Abans d'això, les infermeres cursàvem estudis de diplomatura amb una durada de 3 anys. En l'actualitat, en correspondència amb l'augment de responsabilitats i requisits professionals de les infermeres a aquests estudis de 3 anys van passar a ser de 4 anys, assolint el nivell de grau. 

Aquesta equiparació en els estudis universitaris no s'ha traslladat a les categories professionals. Les infermeres continuem essent A2 que correspon als estudis de diplomatura, mentre que altres professionals amb el mateix nivell acadèmic que nosaltres són A1 perquè provenen de les llicenciatures i no de les diplomatures.

Però ara, totes i tots som graduades i graduats i no entenem perquè a les infermeres no se'ns reconeix amb la categoria A1. L'A1 és la classificació professional del nivell més alt i correspon a l'ocupació de llocs de treball de màxima responsabilitat i qualificació en l'àmbit sanitari. Les infermeres realitzem una tasca vital per a garantir la salut i benestar de la població i la seva qualificació i experiència són essencials per l'èxit del sistema de salut.

Si encara sou diplomades i diplomats, us animem a tramitar la correspondència de títol de diplomat a grau i reivindicar que es creïn places de categoria A1 per a les infermeres.

ON PODEU FER EL TRÀMIT?
Des del COIGI, sol·licitant cita prèvia a gicoi@coigi.cat o al telèfon 972204061.

També es pot tramitar la correspondència des de casa. Us ho expliquen en el següent vídeoQUÈ ES NECESSITA?
· Certificat digital del DNI electrònic
· Títol de diplomat/da d'infermeria