×
Finalitzat
18 de març de 2025
DURADA:  2 hores

Acreditació: 09/-IN

Lloc: Aula de Formació del COIGI

Horari: de 16 a 18 hores

Matrícula col·legiades: 5€

Matrícula no col·legiades: 28€  (Per inscriure't contacta primer per correu a gicoi@coigi.cat )

 

Disfàgia

Organitza: Comissió de Formació

 

Objectiu: 
- Sensibilitzar sobre la importància de la disfàgia com a problema de salut.
- Proporcionar coneixements bàsics sobre els tipus, causes i conseqüències de la disfàgia.
- Capacitar els participants en l’ús d’eines senzilles de detecció precoç i adaptació d’aliments.
- Millorar la qualitat de l’atenció proporcionada als pacients amb disfàgia.

Docent:

Mònica Rodríguez Martínez
Més de 18 anys d’experiència com a infermeria
1999 Postgrau de cures d’Infermeria del malalt crònic (UDG)
2013 Curs autoformatiu per Diplomats en Infermeria (CADI) ( UAB)
2014 Especialitat en Infermeria Geriàtrica
2016 Postgrau en Prescripción, uso y manejo de fármacos ( UV)
Des de 2020 Infermera en pràctica avançada en Otorinolaringologia
2020-21 Diplomatura de postgrau en Alteracions de la deglució (UAB)

Programa

Introducció a la disfàgia 

  •     Què és la disfàgia?
  •     Causes principals
  •     Tipus de disfàgia

 Identificació i diagnòstic 

  • Signes i símptomes d’alerta
  • Proves bàsiques de cribatge i valoració inicial
  • Derivació a especialistes

Tractament i gestió 

  • Adaptació de la dieta:
  • Tècniques i estratègies d’alimentació segura
  • Introducció a les intervencions terapèutiques
  • Quan considerar alternatives

Pràctica guiada o casos clínics 

  • Resum dels punts clau
  • Recomanacions pràctiques per al dia a dia.
  • Espai per a preguntes finals i reflexió.

Tancament i conclusions 
 

Activitats relacionades