COVID-19

Des del mes de març vivim immersos en una pandèmia originada per un virus desconegut fins ara, altament contagiós, contra el qual encara no es disposa de cap vacuna per evitar la malaltia. Tampoc existeix immunitat adquirida en la comunitat contra aquest virus.          

Des del mes de març de 2020, ha estat duríssim per a totes nosaltres. Hem hagut d'adaptar-nos en poc temps a canvis de protocols, procediments i circuits que en els primers dies s’anaven modificant contínuament. Ens hem hagut d'acostumar a exercir la nostra tasca diària amb els EPIs i hem hagut de superar la por que ens va envair quan primera vegada ens els col·locàvem. Sovint ens ha mancat tot el material de protecció necessari i això ha fet que ens reinventéssim per protegir-nos.                                                              

Les professionals del nostre col·lectiu hem arribat a aquest moment deixant pel camí una part de nosaltres. Hem après moltes coses i n'hem perdut d’altres, hem treballat molt dur i tenim una barreja de sentiments.

Però el que és indubtable és que hem estat un col·lectiu valent en exposar-nos a un enemic tan potent, que hem demostrat una gran fortalesa malgrat que a vegades ens ha envaït el desànim,  i que hem lluitat de manera exemplar tot i no disposar sempre dels mitjans necessaris.

SOM INFERMERES, la primera línia de defensa davant la Covid-19 i l’esperança dels nostres pacients.