Comunicat del COIGi sobre els projecte legislatiu que tracta la nova distribució de títols universitaris oficials de Grau i de Màsters

títols universitaris oficials de Grau i de Màsters
títols universitaris oficials de Grau i de Màsters
Comparteix
21.06.21

COIGi es posiciona en contra d’una mesura que per la disciplina infermera suposa clarament una pèrdua

El mes de maig hem estat coneixedors del “Proyecto de Real Decreto por el que se establece la organización de las enseñanzas universitarias y del procedimiento de aseguramiento de calidad” gestat pel Ministerio de Universidades.  Aquesta mesura legislativa vol eliminar 5 branques universitàries i establir 28 àrees de coneixement on la infermeria deixa d’aparèixer com a tal. El Nou Real Decret desvalora la Infermeria posicionant-la en un pupurri anomenat “Especialitats de la Salut”.

L’esborrany, sotmès a l’exposició pública, proposa la reducció de crèdits dedicat al coneixement infermer de 240 crèdits a 180, amb conseqüències clares en la organització dels estudis (pèrdua de crèdits de pràctiques) i en el manteniment de la professionalització tant defensada en els darrers 40 anys.

Els membres de la Junta mostren la seva indignació i sorpresa davant el fet  que la infermeria perdi la condició d’àrea de coneixement, i  amb més motiu després de la situació de pandèmia viscuda per tots els professionals.  Som conscients del nostre valor, som conscients que la nostra activitat és d’especial interès públic, repercuteix directament sobre la salut de les persones. 

Lluny de  “asegurar la calidad” com bé esmenta el títol de la proposta a Decret, creiem que fomentarà una disminució de la qualitat formativa i generarà dificultats en les condicions laborals de docents i tutors. Sense fer esment que no serà cap mena de solució per problemes que podem qualificar d’històrics com: el desenvolupament d’ especialitats (especialitats tramitades via excepcional el 2005 encara per resoldre), la millora de ratis que clarament repercutirien en la salut del ciutadà o el reconeixement de categories laborals que ens dignifiquin.

Cal esmentar que el projecte ha rebut nombroses al·legacions i amb el present comunicat us volem fer palesa la nostra posició de recolzament cap a la nostra professió i embat contra mesures que considerem perjudicials pel nostre col·lectiu.

Notícies relacionades

Setmana Mundial de la Lactància Materna 2021

01.08.21

De l'1 al 7 d'agost, celebrem la Setmana Mundial de la lactància Materna 2021 amb el...

Nova crida per reclutar infermeres de la província de Girona per a la campanya de vacunació massiva per la Covid-19

19.07.21

Des del Departament de Salut es continua treballant en la planificació de la campanya de...

Prova excepcional de l'especialitat familiar i comunitària

13.07.21

S’aproven els criteris comuns sobre format, contingut de les proves, garanties i avaluació,...

Aquest semestre s'ha reduït la quota col·legial!

09.07.21

El passat 21 de juny, a l'assemblea general extraordinària col·legial, es va acordar per...

Formació i portal de Salut sobre l'aplicació de la Llei de l'Eutanàsia

06.07.21

El departament ofereix cursos de sensibilització, de 8 hores de durada i inscripció gratuïta,...