La prescripció infermera, a Infarma 2023

Comparteix
18.03.23

El saló, referent del sector farmacèutic, inclou aquesta competència infermera en els espais televisius i les taules d'actualitat del certamen.

El saló Infarma Barcelona 2023, que es va celebrar entre els dies 14 i 16 de març, combina un intens programa d'activitats i expositiu que ha atret els principals actors del sector, entre ells, les infermeres.

Concretament, la Dra. Glòria Jodar –degana del Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC)– va participatr en una de les taules d'actualitat que ha tractat la "Gestió del medicament entre professionals sanitaris: recepta electrònica i sistemes de comunicació".

Passats els dos primers anys de desplegament de la prescripció infermera amb signatura electrònica pròpia i amb cinc guies validades (Cremades, Diabetis, Ferides, Hipertensió i Ostomies), la degana del Consell ha exposat els principals reptes, superats i pendents, de la incorporació al Sistema Integrat de Recepta Electrònica (SIRE) que, "com a facultatives, encara necessita millores per dotar les infermeres de més autonomia professional", ha explicat.

La sessió, moderada per Núria Bosch, vicepresidenta del Col·legi Oficial de Farmacèutics (COF) de Barcelona, ha reunit els responsables de les corporacions de les diferents disciplines de salut –Jordi Casas, president del COF Barcelona i president del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (CCFC); Antoni Gómez, vicepresident del Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COECC); Ricard Parés, president del Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya (CCOV); I Jaume Sellarès, vicepresident del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB)– i el titular de la Direcció General de Professionals de la Salut, Marc Soler.

Prèviament, el 14 de març, Glòria Jodar i Núria Bosch van participar en un dels espais televisius organitzats per Correo Farmaceútico, on la degana del CCIIC va exposar aspectes relacionats amb la prescripció infermera, com ara l'avenç que ha suposat la signatura electrònica i la utilització de totes les eines de seguretat i de gestió clínica que s’integren dins de l’estació clínica de treball (ECAP).

Amb més de 30.000 visitants professionals, 16.000 farmacèutics, 2.500 congressistes i més de 400 laboratoris i empreses expositors, el saló té com a objectiu oferir solucions, presentar novetats, actualitzar coneixements i promoure l'intercanvi d'idees en sector tan estratègic com és el farmacèutic.

Més informació

Fotos © Jaume Cosialls i Infarma

Espai televisiu Correo Farmaceútico

NOTÍCIA https://www.diariomedico.com/farmacia/profesion/receta-electronica-util-falta-de-planes-de-contingencia-agiles-y-canales-de-comunicacion.html

Notícies relacionades

El Consell i els col·legis de Catalunya discrepen de la resolució que veta les infermeres com a caps de servei

25.03.23

El Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermeres de Catalunya (CCIIC) i els col·legis oficials...

El Consell i els col·legis contraris a la creació del Màster en Llevadoria o en qualsevol altra especialitat infermera

24.03.23

Consell i col·legis defensen la formació EIR com a única via d'especialització. L'anunci de...

L'atenció a la gent gran, eix de la I Jornada del Pacte Nacional de Salut Mental de Catalunya

01.03.23

La sessió de treball ha tingut per objectiu avançar en l'estratègia de benestar emocional i...

Elena Gil, vocal del COIGI i el CCIIC, compareix en el Parlament de Catalunya per valorar la internalització del transport sanitari

17.02.23

El Consell d'Infermeres defensa l'accessibilitat, la gratuïtat i la responsabilitat pública com a...

El Consell i els col·legis d'infermeres desestimen la proposta del Departament de Salut per crear una taula infermera bilateral

13.02.23

El Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) i els quatre col·legis...