Jornada in'23 sobre les violències masclistes i el paper de les infermeres i els infermers

Comparteix
23.10.23

El COIGI ha celebrat una nova edició de la Jornada d’Infermeria in’23 per abordar les violències masclistes i reflexionar sobre el paper de les infermeres i els infermers en el seu abordatge.

En aquesta edició de la jornada in’, que cada any organitza el Col·legi Oficial d’Infermeres/rs de Girona, volem abordar un problema de salut pública tant present en els nostres dies com son les violències masclistes i reflexionar sobre el paper de les infermeres i els infermers en el seu abordatge.

Les infermeres i els infermers exerceixen un paper fonamental en la lluita i l’abordatge de les violències masclistes en totes les seves formes, ja que tenen un rol crucial en la prevenció i la educació, la identificació per determinar intervencions coordinades immediates amb altres professionals i orientar sobre els recursos disponibles per rebre una atenció integral brindant recolzament de les persones evitant la revictimització.

El responsable de la comissió de gènere i diversitat del COIGI, el Dr. David Cámara ha presentat la comissió que s’ha constituït aquest any per primera vegada a la història del col·legi. L’objectiu d’aquesta comissió es donar eines en l’atenció davant qualsevol tipus de violència masclista, així com la seva implicació en la salut de les persones. A continuació, la conferència inaugural ha anat a càrrec de la directora territorial del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Marta Casacuberta.  Seguidament, s’han desenvolupat dues taules rodones per parlar sobre Recerca infermera en violència masclista i les experiències infermeres en l’abordatge infermer en la violència masclista. En aquestes dues taules han participats infermeres i infermers experts en el tema i han compartit amb les seus companys i companyes els resultats dels estudis de recerca que s’estan realitzen així com la seva experiència en primera persona. Entre altres temes, les més destacables que s’han tractat són les conseqüències psicològiques que qualsevol tipus de violència o maltractament té en el a salut mental de les víctimes, els micromasclismes quotidians a les aules i l’abordatge de la violència obstètrica de les dones embarassades i el tracta que reben durant l’embaràs.

Ponents:

  • Sra. Alba Luque: Infermera hospitalització domiciliaria de salut mental. Hospital de Mollet
  • Sra. Maria Feijoo: Professora Agregada Facultat d’Infermeria Universitat Autònoma de Barcelona
  • Sra. Zaira Reyes: Infermera especialista en salut Familiar i Comunitària. CAP Can Gibert del Pla
  • Sra. Teresa Echevarria: Infermera assessora de la comissió de violència i salut de l’Hospital Clínic de Barcelona. Comissió de maltractaments i salut. Programa Ajuda COIB
  • Sra. Antonia Sabench: Responsable de processos i continuïtat d’AP i a la comunitat. IAS-ICS
  • Sra. Oumou Balde Boiro: Infermera d’urgències de l’Hospital Dr. Josep Trueta ,integradora social i membre de l’Associació Jokkereendam
  • Dra. Marta Roqueta: Llevadora. Professora lectora de la Facultat d’Infermeria UdG

Programa Jornada in'23

 

Notícies relacionades

3a . Jornada de Recerca del COIGI

27.10.23

En aquesta 3a edició de la Jornada de Recerca, que cada any organitza el Col·legi Oficial...