×

Enquesta: la Fundació Galatea busca trets comuns de resiliència entre les infermeres amb baix nivell de burnout

Comparteix
01.10.24

La Fundació Galatea obre l'enquesta "Què tenen en comú els professionals sanitaris que no presenten burnout? Ajuda’ns a descobrir-ho!", formulari en línea adreçat principalment a infermeres i metges i que romandrà obert fins al pròxim 31 de desembre.

L'enquesta és la segona fase (quantitativa) d'un projecte pioner per detectar les característiques comunes dels professionals de la salut que presenten baixos nivells de la denominada síndrome del treballador cremat o (burnout) anomenat "Caracterització dels professionals sanitaris que presenten baixos nivells de burnout professional", promogut per la Fundació Galatea i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), guanyador de la Convocatòria Connecta 2023 de l’Observatori Social de la Fundació ”la Caixa”.

Autocura i promoció de la salut entre els professionals de la salut

Tradicionalment, s'ha estudiat molt el malestar psicològic i emocional dels professionals de la salut i les seves causes. Aquest projecte pretén capgirar la perspectiva convencional i identificar si els treballadors que, malgrat les adversitats, continuen motivats per la seva feina, tenen característiques en comú. Identificar aquests hipotètics patrons permetrà obtenir evidències per a dur a terme noves accions formatives de promoció de la salut i d’autocura fonamentades en aquestes conclusions. Sempre, però, sense deixar de reivindicar les millores que paral·lelament el sistema sanitari necessita.

Així doncs, els objectius principals del projecte són:

  • Identificar les diferències d'aquests trets comuns en funció de la categoria professional, edat i gènere.
  • Detectar i avaluar possibles fluctuacions en el burnout d’aquests professionals.
  • Explorar si l'ús de realitat virtual és útil per a simular situacions estressants o complexes amb professionals.

El projecte de recerca es va iniciar, en fase qualitativa, al mes de setembre i està liderat pel doctor Oriol Yuguero, investigador principal del nou grup de recerca Ètica, Equitat i Eines Digitals per a la Millora de la Salut (e-RLab) de l’eHealth Center de la UOC.

Enllaç a l'enquesta (5 minuts)

https://www.fgalatea.org/ca/burnout

 

Notícies relacionades

Respon l'enquesta del CGE sobre l'impacte assistencial en la professió infermera

14.10.24

L'Organització Col·legial d'Infermeria recull i analitza periòdicament l'impacte de la pressió...