×

La infermera Alba Brugués, nomenada gerent i directora dels serveis territorials de Salut a la Regió Sanitària Penedès

Alba Brugués, nova gerent i directora dels serveis territorials de Salut a la Regió Sanitària Penedès
Alba Brugués, nova gerent i directora dels serveis territorials de Salut a la Regió Sanitària Penedès
Comparteix
15.10.24

El Departament de Salut ha nomenat Alba Brugués nova gerent de la Regió Sanitària Penedès i directora dels serveis territorials de Salut a la regió, amb efectes des d'avui dilluns 14 d’octubre.

La notícia ha tingut molt bona acollida al Consell i els col·legis professionals d'Infermeres i Infermers de Catalunya i "esperem, sigui el principi d'una nova estratègia de lideratges objectius, compartits i multiprofessionals, que permeti situar les infermeres al capdavant de les polítiques i els ens de gestió de la salut, quan el seu lideratge sigui oportú i eficient", ha puntualitzat la degana Lluïsa Garcia que ha destacat "el coneixement i l'esperit innovador de l'Alba. Un valor segur per al nostre sistema de salut".

SOBRE ALBA BRUGUÉS

Alba Brugués, graduada en Infermeria, és especialista en infermeria familiar i comunitària. Ha completat diversos màsters en lideratge i gestió dels serveis d'infermeria, gestió d’equips i serveis sanitaris en atenció primària; així com en gestió clínica i assistencial en atenció primària. Al llarg de la seva trajectòria professional, ha ocupat càrrecs rellevants com adjunta a la direcció gerència del Consorci de Castelldefels Agents de Salut (CASAP), directora de cures de l’Institut Català de la Salut (ICS), adjunta a la direcció a l’ABS de Sant Martí, i infermera assistencial d’atenció primària a la direcció d’atenció primària de l’Anoia. També ha treballat com a infermera del servei d’urgències a l’Hospital Universitari de Bellvitge.

En l’àmbit docent, Brugués ha estat directora, tutora i docent del programa formatiu “Fonaments conceptuals” per als residents d’Infermeria Familiar i Comunitària entre els anys 2010 i 2022. També ha impartit classes en màsters, postgraus i seminaris de pregrau en infermeria.

Pel que fa a la recerca, és autora de diverses publicacions relacionades amb la seva especialitat, abordant temes com la gestió i lideratge en infermeria, la gestió infermera de la demanda i la prescripció infermera. A més, ha estat ponent en nombrosos congressos i seminaris del sector.

Alba Brugués ha estat membre de la junta directiva de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC) des de 2003 fins a 2022, ocupant els càrrecs de vocal, vicepresidenta i presidenta. Actualment, des de 2015, és vocal de la Societat Catalana de Gestió Sanitària. També ha participat en el programa HOPE de l'European Hospital and Healthcare Federation a Finlàndia i en diversos programes de cooperació en països africans i sud-americans.

Font © Departament de Salut

Notícies relacionades