×

Jornades de reflexió al Consejo General de Enfermería

Comparteix
17.11.23

Els passats 15 i 16 de novembre han tingut lloc les Jornades de reflexió  a les quals han assistit presidentes i membres vocals de les juntes de govern dels col·legis oficials. Entre elles, la presidenta del COIGI, Lluïsa Garcia, i les vocals, Mariona Vilar i Marta Figueras.

Aquestes jornades internes s'han centrat en tres línies estratègiques específiques: prescripció infermera, especialitats i gestió col·legial, que s'han treballat en tres grups de treball diferents compostos pels presidents i membres de les seves juntes de Govern,  participant de forma activa i donant els seus punts de vista sobre aquestes línies estratègiques.

Prescripció: l'avenç i la consolidació de la prescripció infermera és un dels punts tracts, analitzant el grau d'implantació a les diferents CC.AA. així com la publicació de noves guies que faculten infermeres i infermers a indicar determinats medicaments i productes sanitaris. Tot i això, Espanya ha d'actualitzar determinades lleis i normatives per harmonitzar el marc legal i la pràctica diària després de l'aprovació del Reial Decret de Prescripció el 2015 i la seva posterior modificació el 2018.

Especialitats: tres lustres després de la seva aprovació, les especialitats infermeres segueixen marcades per la manca de desenvolupament i la desvinculació dels llocs de treball. Entren en joc els diplomes de pràctica avançada com a sortida, la qual cosa  donarà lloc a canvis importants en les vies d'especialització de les infermeres.

Gestió col·legial: finalment, els canvis importants introduïts en la gestió del Consell General i l'Organització Col·legial és un altre dels assumptes que s'han abordat pels presidents i les presidentes dels Col·legis Oficials d'Infermeria i els diferents Consells Autonòmics.

Independentment de les reivindicacions polítiques, professionals i legislatives, sota la presidència de Florentino Pérez Raya i la seva nova Executiva, tant el Consell General com l'Organització Col·legial en conjunt han experimentat una gran transformació marcada per l'aposta en la participació, la formació, la digitalització i la investigació. Durant aquesta cimera s'han analitzat els resultats de les noves eines posades a disposició dels col·legis i les mateixes infermeres per fomentar-ne el desenvolupament professional i l'excel·lència en la professió més nombrosa del sistema sanitari.

Notícies relacionades

Noves ajudes per a infermers/eres que estiguin realitzant un doctorat

07.09.23

De nou, el Consejo General de Enfermería (CGE), aposta per la investigació infermera i llança un...

El Consejo General acorda amb Sanitat solucions a la discriminació del grup A2 i avenços en les especialitzacions

23.06.23

El ministre de Sanitat, José Manuel Miñones, i el seu equip s'han compromès davant del president...