×

Jornades de reflexió al Consejo General de Enfermería

Comparteix
17.11.23

Els passats 15 i 16 de novembre han tingut lloc les Jornades de reflexió  a les quals han assistit presidentes i membres vocals de les juntes de govern dels col·legis oficials. Entre elles, la presidenta del COIGI, Lluïsa Garcia, i les vocals, Mariona Vilar i Marta Figueras.

Aquestes jornades internes s'han centrat en tres línies estratègiques específiques: prescripció infermera, especialitats i gestió col·legial, que s'han treballat en tres grups de treball diferents compostos pels presidents i membres de les seves juntes de Govern,  participant de forma activa i donant els seus punts de vista sobre aquestes línies estratègiques.

Prescripció: l'avenç i la consolidació de la prescripció infermera és un dels punts tracts, analitzant el grau d'implantació a les diferents CC.AA. així com la publicació de noves guies que faculten infermeres i infermers a indicar determinats medicaments i productes sanitaris. Tot i això, Espanya ha d'actualitzar determinades lleis i normatives per harmonitzar el marc legal i la pràctica diària després de l'aprovació del Reial Decret de Prescripció el 2015 i la seva posterior modificació el 2018.

Especialitats: tres lustres després de la seva aprovació, les especialitats infermeres segueixen marcades per la manca de desenvolupament i la desvinculació dels llocs de treball. Entren en joc els diplomes de pràctica avançada com a sortida, la qual cosa  donarà lloc a canvis importants en les vies d'especialització de les infermeres.

Gestió col·legial: finalment, els canvis importants introduïts en la gestió del Consell General i l'Organització Col·legial és un altre dels assumptes que s'han abordat pels presidents i les presidentes dels Col·legis Oficials d'Infermeria i els diferents Consells Autonòmics.

Independentment de les reivindicacions polítiques, professionals i legislatives, sota la presidència de Florentino Pérez Raya i la seva nova Executiva, tant el Consell General com l'Organització Col·legial en conjunt han experimentat una gran transformació marcada per l'aposta en la participació, la formació, la digitalització i la investigació. Durant aquesta cimera s'han analitzat els resultats de les noves eines posades a disposició dels col·legis i les mateixes infermeres per fomentar-ne el desenvolupament professional i l'excel·lència en la professió més nombrosa del sistema sanitari.

Notícies relacionades

Les llevadores de l'estat espanyol demanen un relleu generacional per evitar l'intrusisme

21.02.24

Les llevadores de l'estat espanyol demanen un relleu generacional per evitar l'intrusisme que posa...

El CGE i la SEDENA llancen un nou marc d'actuació de les infermeres neurològiques per millorar la qualitat de vida dels pacients

02.02.24

Les malalties neurològiques afecten en totes les etapes de la vida, amb una distribució desigual...

El Consejo presenta una guia gratuïta amb informació clau i rellevant sobre els principis generals de la vacunació

26.01.24

La guia editada pel Consell General d'Infermeria -a través del seu Institut de Recerca, amb la...

Noves ajudes per a infermers/eres que estiguin realitzant un doctorat

07.09.23

De nou, el Consejo General de Enfermería (CGE), aposta per la investigació infermera i llança un...

El Consejo General acorda amb Sanitat solucions a la discriminació del grup A2 i avenços en les especialitzacions

23.06.23

El ministre de Sanitat, José Manuel Miñones, i el seu equip s'han compromès davant del president...