×

Jornada de Consens “Actuacions infermeres en l’àmbit de la sedació intervencionista i la sedació pal·liativa”

Comparteix
21.11.23

La jornada està organitzada pel CCIIC i els col·legis –COIB, COIGI, COILL i CODITA– i se celebrarà en modalitat híbrida (presencial i en línia), entre les 16 i les 18 hores. El termini d’inscripció finalitza el 29 de novembre.

El Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) organitza la Jornada de Consens de les “Actuacions infermeres en l’àmbit de la sedació intervencionista i la sedació pal·liativa”, el dijous 30 de novembre, per tal de facilitar que les infermeres i infermers puguin donar la seva opinió i proposar millores i esmenes a la proposta de directrius per a l’exercici de les actuacions infermeres en l’àmbit de la sedació intervencionista i la sedació pal·liativa, elaborades pel GGTSedació–CCIIC.

Donada la importància del tema a tractar, el CCIIC i els col·legis oficials d’infermeres i infermers de Barcelona (COIB), Girona (COIGI), Lleida (COILL) i Tarragona (CODITA) conviden les col·legiades a assistir a aquesta jornada de consens, sigui presencialment (Espai Pujades 350, 3a planta) o en línia (ZOOM), i fer les aportacions pertinents.

La jornada s’iniciarà a les 16 hores, amb la benvinguda institucional a càrrec de la degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), Glòria Jodar Solà; la presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) i consellera per Barcelona del CCIIC, Paola Galbany Estragués; i Montse Sanclemente Dalmau i Mª Luisa Prada Jaimez, membres del Grup Guia de Treball per a l’Ordenació per a l’exercici de les actuacions infermeres en l’àmbit de la sedació intervencionista i la sedació pal·liativa del CCIIC (GGTSedació–CCIIC).

Tot seguit, a les 16.15 hores, Estrella Martínez Segura –vicedegana del CCIIC i membre del GGTSedació– acompanyarà la degana Glòria Jodar en l’exposició sobre “La importància d’ordenar la professió en l’Acord del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya pel qual s’estableixen les directrius per a l’exercici de les actuacions infermeres en l’àmbit de la sedació intervencionista i la sedació pal·liativa”.

La “Sessió de consens entorn de la redacció de l’Acord”, s’iniciarà a les 16.45 hores, de la mà de Rosa Bayot i Escardívol –membre coordinadora del GGTSedació–CCIIC– que procedirà a lectura del text preliminar elaborat pel grup guia de treball, article per article i l’exposició del respectiu contingut, fent èmfasi en les qüestions més rellevants; amb l’objectiu d’assolir un consens per a la redacció final de cadascun dels epígrafs i del document en la seva totalitat.

Tot seguit hi haurà “Debat obert” –coordinat per Sònia Aguiló Sánchez, Manuel Cáceres Becerra i M. Pilar González Gálvez; membres de GGTSedació–CCIIC– amb la participació de les col·legiades, per resoldre els dubtes i recollir les aportacions al text preliminar de l’Acord. Es facilitarà una còpia impresa del text a totes les infermeres i infermers presents a la sala, per poder seguir l’exposició i anotar els possibles aclariments i/o suggeriments al respecte.

Es preveu que la sessió finalitzi a les 18 hores.

La jornada està organitzada pel CCIIC i els col·legis COIB, COIGI, COILL i CODITA.

INSCRIPCIÓ GRATUÏTA, fins al 29 de novembre, a l’enllaç.

Notícies relacionades

Lluïsa Garcia, nova degana del Consell d'Infermeres de Catalunya

01.10.24

• La presidenta del COIGI relleva Glòria Jodar Solà (COIB) que finalitza el seu mandat. M....

Publicat l'acord sobre actuacions infermeres en l'àmbit de les sedacions intervencionista i pal·liativa, al DOGC

17.09.24

Les directrius permetran a les infermeres, dins de les seves competències, avançar en la...

Posicionament sobre la formalització del Document de Voluntats Anticipades (DVA) per part de les infermeres dels centres residencials

23.07.24

La Llei 2/2024, del 6 de febrer, de modificació de la Llei 21/2000, sobre els drets d'informació...

Estiu sense vacances a l'ICS: Les infermeres demanen trencar amb l'estacionalitat dels recursos de Salut

07.06.24

El Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) discrepa de les mesures...

Prescripció Infermera: validat el protocol per a la indicació d'Anticoagulants Orals

20.05.24

El Departament de Salut ha finalitzat l’elaboració d’un nou Protocol per la indicació, ús i...

Empoderem les infermeres familiars i comunitàries!

30.04.24

La degana del CCIIC participa en el XVI Congrés de l'AIFiCC i demana vocació i oportunitats per...