×

Les infermeres gironines participen en el 'XXVII Encuentro Internacional de Investigación en Cuidados' organitzat per Investén

Comparteix
21.11.23

Més de 500 professionals de la salut de diversos països del món, van participar el passat 15, 16 i 17 de novembre al 'XXVII Encuentro Internacional de Investigación en Cuidados', organitzat per la Unidad de Investigación en cuidados y servicios de salud (Investén-ISCIII) del Instituto de Salud Carlos III (ISCIII), celebrat al Palau de Congresos Conde Ansúrez de Valladolid, i entre ells les infermeres gironines estaven presents.

En aquesta ocasió, la trobada d'Investén va coincidir amb la celebració del 'X Congreso Iberoamericano de Investigación Cualitativa en Salud' i la 'Jornada de Doctorand'.

El 15 de novembre al llarg del matí es desenvoluparan un total de vuit tallers que van comprendre tant metodologia quantitativa com qualitativa.

La triple cita va començar amb la conferència inaugural per part de Federico Mayor Zaragoza, professor, polític i alt funcionari internacional espanyol, qui va parlar d'inequitat, resistència i sabers transformadors en la recerca en salut.

El dijous va arrencar amb la sessió plenària “Mètodes Integradors per a la recerca en salut”, que va comptar amb la presència de José Francisco Molina Azorín, Amanda Drury, Clara Juandó Prats i Rosa Miró Bonet. Posteriorment, es va procedir a l'exhibició de pòsters i al simposi “Salut i territori”, amb Elvira Sanz, Leticia Robles i Mª Ángeles Guzmán Fernández. 

L'última jornada, va comptar amb el simposi “Estratègies i aliances per a la promoció de la recerca en salut”, a càrrec de Fernando Bertolotto, Janet Spingett i Vinita Mahtani. 

La conferència de clausura, titulada 'Nous models d'avaluació de l'activitat investigadora' va ser a càrrec de Leonie van Drooge, directora de projectes del Centre d'Estudis Científics i Tecnològics (CWTS).

Enguany el programa va estar format per prop de cinquanta taules de comunicacions, que abordaran diferents àmbits relacionats amb la recerca en cures, com la pràctica clínica basada en l'evidència, la salut des de la perspectiva de gènere, la cronicitat i la dependència, les noves tecnologies aplicades a infermeria, les desigualtats en salut, el càncer, la salut mental i les cures pal·liatives, i la prevenció i l'educació per a la salut, entre altres.

Notícies relacionades

3a. Jornada de Recerca: passat, present i futur de la recerca infermera

01.12.23

Ahir, 30 de novembre del 2023, es va dur a terme la 3a jornada de recerca, organitzada per la...

3a . Jornada de Recerca del COIGI

27.10.23

En aquesta 3a edició de la Jornada de Recerca, que cada any organitza el Col·legi Oficial...

Convocada la Beca COIGI 2023

23.06.23

La Junta de govern del COIGI i la Comissió de Recerca del COIGI convoquen la Beca per a projectes...