×

Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l'Abús i el Maltractament a les Persones Grans

Comparteix
15.06.24

Segons la Declaració de Toronto per a la Prevenció Global del Maltractament de la Gent Gran de 2002, el maltractament envers les persones grans es defineix com l'acció única o repetida, o la manca d'una resposta adequada, que causi danys o angoixa a una persona gran i que tingui lloc dins de qualsevol relació on existeixi una expectativa de confiança (OMS, INPEA 2002).

Cada 15 de juny se celebra aquest Dia Mundial que, entre els seus objectius, es planteja incrementar la consciència pública internacional sobre la violència i l'abús contra la gent gran, a més de promoure la investigació i la formació sobre aquesta qüestió.

Amb motiu de la commemoració d'aquest dia, la Generalitat de Catalunya engega una campanya amb el lema #VidaPlenaAmbDrets amb la voluntat de donar a conèixer els tipus de situacions d'abús i de maltractament cap a les persones grans i, alhora, per reivindicar-ne els seus drets.

Aquesta campanya incorpora una imatge gràfica composada per quatre colors, on cadascun d'ells representa una etapa de la vida: vermell, infància; taronja, joventut; blau, maduresa; verd, vellesa.

Per la seva part, el Consell de la Gent Gran de Catalunya ha elaborat, un any més, un manifest que pots consultar en el desplegable de sota i al qual t'animem a adherir-te.

Adhereix-te al manifest

Notícies relacionades

El Consell i els col·legis d'infermeres s'adhereixen al 'Crit pels Drets Humans de les Dones'

20.12.23

  La manifestació virtual serà el 10 de gener de 2024, a les 19 hores i es podrà participar...

Jornada in'23 sobre les violències masclistes i el paper de les infermeres i els infermers

23.10.23

El COIGI ha celebrat una nova edició de la Jornada d’Infermeria in’23 per abordar les...

Les infermeres se sumen al compromís del Dia Mundial de la Sida

30.11.-1

L'1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la Sida que té per objectiu visibilitzar i donar...