×

Jornada de presentació del “Programa de transformació dels suports per a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament amb malaltia mental”

Comparteix
18.06.24

Míriam Broncano, vocal del COIGI i membre de la Comissió de Salut Mental del CCII assisteix a la jornada de presentació del "Programa de transformació dels suports per a persones amb discapacitat intel·lectiual i del desenvolupament amb malaltia mental".

El Pacte Nacional de Salut Mental (PNSM) –en col·laboració amb l’Institut d’Assistència Sanitària (IAC)– va presentar el passat divendres, dia 14 de juny, les conclusions i propostes del “Programa de transformació dels suports per a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament amb malaltia mental”, elaborat per un grup d’experts multidisciplinaris dels sectors de la salut i de l’administració, entitats proveïdores de serveis i famílies.

A Catalunya es calcula que 39.000 persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament estan en risc de presentar problemes de salut mental i conductes que preocupen, i 4.000 d’aquestes, d’elevada complexitat, essent sovint excloses dels programes de suport. L’any 2003, per tal de millorar els suports a aquest col·lectiu, es va posar en funcionament un programa interdepartamental, entre el departament de Salut i el departament de Drets Socials, per atendre-les des d’un enfocament interdisciplinari especialitzat, tant des de l’àmbit de salut mental com des de l’àmbit social. Però vint anys després del seu desplegament, el model de suports encara depèn en excés de serveis institucionals i són poc resilients.

A la jornada, que es va celebrar a l’Hospital Santa Caterina de Salt i va reunir un centenar de professionals relacionats amb la Salut Mental, va assistir en representació del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya, la Dra. Míriam Broncano, membre de la Comissió de Salut Mental- CCIIC i vocal del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Girona (COIGI).

Font: CCIIC

https://www.consellinfermeres.cat/ca/noticies/transformacio-dels-recursos-de-suport-basada-en-els-drets-de-les-persones-amb-discapacitat-intellectual-i-problemes-de-salut-mental/

Notícies relacionades

Dia Internacional de la Infermeria de Salut Mental

02.09.24

Les infermeres de Salut Mental reivindiquen la humanització de la cura i el reconeixement de la...

El CCIIC publica l'anàlisi de les necessitats d'infermeres especialistes en salut mental a Catalunya

07.11.23

Aquest és el primer dels informes que el Consell està elaborant, amb la col·laboració de les...