×

El CGE obre el període de consulta pública per renovar el Codi Deontològic de la Infermeria

Comparteix
10.07.24

El Consejo General de Enfermería (CGE) i la Comissió Deontológica Nacional obre el període de consulta per realitzar esmenes del primer esborrany del nou Código Deontológico de la Enfermería Española.

El Consejo General de Enfermería (CGE),  la Comissió Deontologica Nacional  i la Comissió Deontològica del COIGI fa una crida perquè tots els col·legiats i col·legiades participin en la nova versió del Código Deontológico de la Enfermería Española.

La versió vigent del Codi Deontològic espanyol data del 1989. Des de llavors, han sorgit noves problemàtiques ètiques i deontològiques derivades de l’evolució de la ciència i la tecnologia, dels canvis socials i de l’adquisició de noves competències professionals.

Els infermers i les infermeres estan obligats a complir amb les exigències dels diferents codis ètics. En cas de no fer-ho, poden incórrer en diverses sancions. Actualment, es troben amb dilemes i problemes ètics que no es contemplen en l’última versió vigent del Codi Deontològic de la Infermeria Espanyola.

Per aquest motiu, la Comissió Deontològica Nacional del Consejo General de Enfermería (CGE) ha elaborat el primer esborrany del nou Codi Deontològic de la Infermeria Espanyola i insta tots els col·legiats i col·legiades a participar en la seva elaboració.

La Junta de Govern i la Comissió Deontològica del COIGI fa una crida perquè tots els col·legiats i col·legiades participin en la redacció de la nova versió del Codi Deontològic de la Infermeria Espanyola.

Es poden realitzar les esmenes a partir de la plantilla adjunta i enviant les propostes fins el 10 de setembre de 2024 a l'a/e coigi@coigi.cat 

Comunicat del Consejo General 

 

Notícies relacionades

Arrenca la 2a. edició dels Premios Nacionales de Enfermería del CGE, amb 8 candidatures gironines

23.07.24

La 2a. edició dels Premios Nacionales de Enfermería del Consejo General de Enfermería ja està...

Convocats els II Premis Nacionals d'Infermeria del Consejo General de Enfermeria

03.06.24

L’any 2023, des del “Consejo General de Enfermería”, es va posar en marxa els Premis...

Les llevadores de l'estat espanyol demanen un relleu generacional per evitar l'intrusisme

21.02.24

Les llevadores de l'estat espanyol demanen un relleu generacional per evitar l'intrusisme que posa...

El CGE i la SEDENA llancen un nou marc d'actuació de les infermeres neurològiques per millorar la qualitat de vida dels pacients

02.02.24

Les malalties neurològiques afecten en totes les etapes de la vida, amb una distribució desigual...

El Consejo presenta una guia gratuïta amb informació clau i rellevant sobre els principis generals de la vacunació

26.01.24

La guia editada pel Consell General d'Infermeria -a través del seu Institut de Recerca, amb la...