×

La Facultat d'Infermeria celebra el seu 50è. Aniversari

Taula presidencial 50è. Aniversari Facultat d'Infermeria UdG
Taula presidencial 50è. Aniversari Facultat d'Infermeria UdG
Comparteix
18.10.24

La Facultat d’Infermeria de la Universitat de Girona (UdG) va celebrar ahir l’acte de commemoració del 50è aniversari d’aquests estudis. Actualment, és un dels centres de la UdG amb més reconeixement institucional i valorada com una de les facultats d’infermeria més importants del país. L’acte va comptar amb la presència d’autoritats, personalitats i exalumnes i extreballadors de la Facultat.

El vicerector de Comunicació de la UdG, Salvador Martí, ha estat l’encarregat d’obrir l’acte. En el seu discurs ha exposat que “la Facultat d’Infermeria, amb els anys, ha contribuït a feminitzar els estudis i a tenir en compte l’especificitat de la dona en el tractament de les malalties, així com a ajudar a l’acolliment dels nous ciutadans, fent de la salut un dret universal de manera concreta”. Martí ha expressat el seu desig de poder traslladar aviat els estudis al nou Campus de la Salut, en el marc del nou Parc Hospitalari Josep Trueta.

Per la seva banda, la degana de la Facultat d’Infermeria, Carme Bertran, ha fet un repàs de l’evolució de la Facultat d’Infermeria de la UdG, esmentant les diferents ubicacions que ha ocupat, denominacions i adscripcions. Bertran ha manifestat el seu orgull de “representar a un centre que compta amb un important reconeixement docent a nivell territorial, nacional, estatal i internacional, atorgat no només per les organitzacions sanitàries i per altres centres docents universitaris d’arreu, sinó també per la pròpia Generalitat de Catalunya a través de dues Distincions Jaume Vicens Vives a la Qualitat Docent Universitària”.

L’editor i periodista Ernest Folch ha tingut unes paraules per al personal d’infermeria a través d’un seguit de vivències pròpies que l’han marcat i que l’han fet sentir en deute amb els professionals d’aquest sector. Folch ha volgut elogiar el sector de la infermeria, atribuint-li els conceptes “generositat, tant de temps com de tasques; noblesa, per desenvolupar la seva professió amb desinterès i amor; i la competència, per la complexitat del seu ofici”.

Finalment, han intervingut també l’alcalde de Girona, Lluc Salellas; la membre del Consell Social de la UdG Assumpció Puig; el gerent de la regió sanitària de Girona, Jaume Heredia; i la presidenta del Col·legi d’Infermeria de Girona i Degana del Consell de Col·legis Oficials d'Infermeres de Catalunya, Lluïsa Garcia; així com alguns exrectors de la UdG i exdegans de la Facultat.

Font: Facultat Infermeria UdG

Notícies relacionades

Jornada de reflexió: les infermeres en l'àmbit residencial

25.10.24

La Comissió de Geriatria del COIGI vol crear un espai de reflexió on les infermeres i els...

Ja podeu veure el webinar "Una tarda al COIGI amb Naïma Busquets Zaragoza"

25.10.24

El COIGI està compromès amb la formació contínua i la proximitat a les infermeres i infermers....

Manifest 'Les infermeres, agents de canvi' coincidint amb el Dia Internacional contra el canvi climàtic-24 d'octubre

24.10.24

El canvi climàtic és un dels desafiaments més crítics que la humanitat enfronta en el segle XXI...

Imprescindible situar l'aportació infermera al primer nivell de decisió de la reforma operativa del sistema de salut

22.10.24

El Consell i els col·legis consideren imprescindible situar l'aportació infermera al primer...

Salut publica la Guia d’atenció al dol perinatal i la mort neonatal

21.10.24

• Les pèrdues gestacionals són un problema de salut molt freqüent que afecta una de cada...